Doma připravované pokrmy jsou bezpochyby nejlepší možností, když si chcete plnými doušky vychutnat plné chutě kvalitních surovin.
Přesně to můžete čekat od těchto rychlých a jednoduchých receptů na nachos, na kterých si takto pochutnáte jedině v Mexiku.
Vychutnejte si ho s pořádnou dávkou avokádového guacamole nebo jiným dipem, který najdete na konci tohoto článku. Možností je nespočet vyzkoušejte je všechny a nejděte tu svojí oblíbenou kombinaci.
Tak kde začnete?
Naše recepty
Historie nachos
Nachos vznikl ve městě Piedras Negras, Coahuila, těsně za hranicí s Texasem. Nachos byly poprvé upečeny v roce 1940, ve Victory Club, když se pravidelná zákaznice, zeptala, zda by s přítelkyněmi mohly dostat jinou odpolední svačinu než obvykle.
Ve chvíli kulinářské inspirace byly k čerstvě usmaženým kouskům kukuřičných tortill, přidány nakládané kousky jalapeño a tavený sýr. Tento recept byl posléze, roku 1954, otištěn v kuchařce Svaté Anny a popularita pokrmu se rychle rozšířila po celém Texasu a jihozápadě.
Dnes si ho vychutnáváme v nejrůznějších podobách s nejrůznějšími omáčkami a přílohami. Přesně tak jak je vidíte zde, v našich receptech na nachos.