5 křupavých receptů na nejlepší mexické nachos. Jakou variantu vyzkoušíte jak první?

Doma připravované pokrmy jsou bezpochyby nejlepší možností, když si chcete plnými doušky vychutnat plné chutě kvalitních surovin.

Přesně to můžete čekat od těchto rychlých a jednoduchých receptů na nachos, na kterých si takto pochutnáte jedině v Mexiku.

Vychutnejte si ho s pořádnou dávkou avokádového guacamole nebo jiným dipem, který najdete na konci tohoto článku. Možností je nespočet vyzkoušejte je všechny a nejděte tu svojí oblíbenou kombinaci.

Tak kde začnete?

Historie nachos

Nachos vznikl ve městě Piedras Negras, Coahuila, těsně za hranicí s Texasem. Nachos byly poprvé upečeny v roce 1940, ve Victory Club, když se pravidelná zákaznice, zeptala, zda by s přítelkyněmi mohly dostat jinou odpolední svačinu než obvykle.

Ve chvíli kulinářské inspirace byly k čerstvě usmaženým kouskům kukuřičných tortill, přidány nakládané kousky jalapeño a tavený sýr. Tento recept byl posléze, roku 1954, otištěn v kuchařce Svaté Anny a popularita pokrmu se rychle rozšířila po celém Texasu a jihozápadě.

Dnes si ho vychutnáváme v nejrůznějších podobách s nejrůznějšími omáčkami a přílohami. Přesně tak jak je vidíte zde, v našich receptech na nachos.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.