Nadívané houby

Nadívané houby

Vůbec nezáleží na tom, jestli chystáte pohoštění pro rodinnou sešlost, firemní večírek nebo třeba narozeninovou párty. Plněné žampiony jsou zárukou, že si pochutná opravdu každý a ještě bude chtít několikrát přidat. Lepší je vždy udělat dvojitou porci.

Ingredience:

  • 450 g bílých žampionů
  • 2 – 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 malou nakrájenou cibuli
  • 3 prolisované stroužky česneku
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • 1/2 hrnku čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • 1 polévková lžíce čerstvé petrželky
  • 1 lžička čerstvě nastrouhané citronové kůry
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • Špetka mletého chilli

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Velký plech vyložíme pečícím papírem a odložíme zatím stranou.
  • Žampiony zbavíme nožiček, ty nasekáme a kloboučky otřeme papírovou utěrkou.
  • Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje na středním ohni a přidáme cibuli s nakrájenými nožičkami žampionů.
  • Restujeme zhruba 5 minut, pak přihodíme česnek a necháme 1 minutu povařit. Odstraníme z plotny.
  • V misce smícháme strouhanku, parmezán, petržel, tymián, citronovou kůru, sůl a mleté chilli. Poté vmícháme teplou houbovou směs z pánve a naskládáme kloboučky žampionů na připravený plech.
  • Lžíci do nich rozdělíme náplň a pokapeme zbývajícím olivovým olejem.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 20 až 25 minut, záleží na typu trouby. Jakmile jejich povrch zezlátne, jsou hotové.
  • Vyjmeme je z trouby a ihned servírujeme.
Luxusní plněné žampiony s parmezánem jako předkrm.
Zdroj: https://www.twopeasandtheirpod.com

Tip: Jestli jste velkými fanoušky pokrmů s tímto druhem přílohy, mrkněte, jaké recepty na halušky/noky vám budou vyhovovat.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.