Ingredience
- 8 středních kalamárů,
- 1/3 suché bagety
- 6 větších oloupaných rajských jablíček
- 2 silnější plátky bayonské šunky
- 2 oloupané stroužky česneku
- 2 oloupané cibule
- 2 snítky tymiánu
- 1 svazek ploché petržele
- 1 dl suchého bílého vína
- olivový olej
- cayennský pepř
- pepř
- sůl
Postup receptu
- Odejměte kalamárům hlavy očistěte je a uchovejte chapadla
- Vyčistěte těla, omyjte a vysušte
- Dbejte abyste je nepoškodili! Cibuli, česnek a petržel nadrobno nasekejte
- Nakrájejte na velmi malé kostičky bayonskou šunku a na malé kousky chapadla
- Na hlubší pánev dejte 3 lžíce olivového oleje a osmažte cibuli s česnekem
- Přidejte šunku, chapadla a vše dobře promíchejte
- Ochuťte pepřem, osolte a duste cca 5 minut
- Přidejte rozdrobenou bagetu, kterou jste předem namočili ve víně a vymačkali
- Dobře vše promíchejte a mimo oheň přidejte petržel, špetku cayennského pepře, zamíchejte a eventuelně dochuťte
- Naplňte kalamáry a párátkem uzavřete
- Nařežte na kostky oloupaná rajská jablíčka
- Do hluboké pánve dejte 2 lžíce olivového oleje, vložte kalamáry a osmažte je
- Přidejte nakrájená rajská jablíčka, lístky tymiánu osolte opepřete zakryjte a duste cca 40 minut za občasného mícháni
V poslední době stoupá obliba indukčních pánvích. Rovněž tento recept na nich můžete připravit.