Nádivka do kuřete s játry a vínem

Nádivka do kuřete s játry a vínem

Méně tradiční ale výživově hodnotná nádivka z jater. Víte že, játra obsahují všechny vitaminy řady B, zvláště zmíněný vitamin B12, který se vyskytuje pouze v živočišných produktech, jsou zároveň potravinou s nejvyšším obsahem vitaminu A a najdeme v nich i velké množství dobře využitelného železa, zinku, mědi a chromu.

Ingredience

  • 200 g libového vepřového nebo krůtího masa
  • 100 g krutí játry
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce červeného vína
  • špetka mleté papriky
  • sůl a pepř

Postup

  1. Játra a maso pomeleme.
  2. Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli.
  3. Přidáme maso, koření, víno a nakonec játra.
  4. Promícháme a naplníme kuře.
  5. Nádivku lze péct i zvlášť v pekáčku při 180°C asi 30 – 45 min.
Nádivka do kuřete s játry a vínem
Zdroj: talesfrommyplate.wordpress.com

Jako inspiraci vám přinášíme báječné recepty na bramborové placičky, na kterých si jistě pochutnáte.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.