Méně tradiční ale výživově hodnotná nádivka z jater. Víte že, játra obsahují všechny vitaminy řady B, zvláště zmíněný vitamin B12, který se vyskytuje pouze v živočišných produktech, jsou zároveň potravinou s nejvyšším obsahem vitaminu A a najdeme v nich i velké množství dobře využitelného železa, zinku, mědi a chromu.
Ingredience
- 200 g libového vepřového nebo krůtího masa
- 100 g krutí játry
- 2 lžíce oleje
- 1 ks cibule
- 2 lžíce červeného vína
- špetka mleté papriky
- sůl a pepř
Postup
- Játra a maso pomeleme.
- Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme maso, koření, víno a nakonec játra.
- Promícháme a naplníme kuře.
- Nádivku lze péct i zvlášť v pekáčku při 180°C asi 30 – 45 min.
Jako inspiraci vám přinášíme báječné recepty na bramborové placičky, na kterých si jistě pochutnáte.