Nádivka s uzeným masem a špenátem

Nádivka s uzeným masem a špenátem

​Zelené bylinky jsou základním kamenem každé kuchyně a rozhodně to není jen o špenátu. Naopak se hojně využívají také kopřivy, petržel, pažitka a mnoho dalších. Receptura je rychle připravená a zamiluje si jí opravdu každý.

Ingredience:

  • 3 bílé rohlíky
  • 4 vejce
  • 80 g změklého čerstvého neslaného másla
  • 280 g uzeného masa
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • Špetka muškátového oříšku
  • 50 g čerstvého špenátu
  • 40 g čerstvých jarních bylinek (petržel, pažitka, kopřiva)
  • 1 a 1/2 hrnku vývaru s mlékem
  • Máslo a strouhanka na vymazání pekáčku

Postup:

  • Uzené maso dáme do hrnce a zalijeme vodou v dostatečném množství, aby její hladina končila cca 2 cm nad masem.
  • Necháme vařit po dobu 1 hodiny. Poté maso vyjmeme a vývar z něj odložíme stranou.
  • Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  • Bylinky očistíme, důkladně propereme a spaříme horkou vodou. Znovu opláchneme a nasekáme.
  • Kopřivy hlavně zbavíme všech tvrdých částí stonků a vše nasekáme.
  • Rohlíky nakrájíme na kousky velké asi 1,5 cm a dáme do velké mísy. Zalijeme teplým mlékem a vývarem z uzeného masa.
  • Do jiné misky dáme žloutky, změklé máslo a našleháme. Z bílků a špetky soli vypracujeme tuhý sníh.
  • Máslo se žloutky dáme k rohlíkům, přihodíme nakrájené uzené maso i bylinky a zamícháme.
  • Nakonec vmícháme sníh z bílků, osolíme, opepříme, přihodíme špetku muškátového oříšku a promícháme.
  • Přendáme do pekáčku a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme do zlatova cca 20 – 30 minut.
  • Ještě teplou nádivku servírujeme, ale může se konzumovat i vychladlá.
Vynikající velikonoční plňka s bylinkami a kouskem uzeného masa.
Zdroj: https://www.cooklikeczechs.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.