Nádivka z ořechů do koláče

Nádivka z ořechů do koláče

Vlašské ořechy se většinou jedí samotné jako svačina. Zkuste si z nich, ale připravit o lahodnou ořechovou náplň do jemného koláče. Určitě vám zachutná! Nebo si připravte další dobrotu v podobě lahodného ořechového dortu, ten taktéž nemá chybu.

Co budeme potřebovat

Na krustu

  • 180 g mouky
  • 100 g másla (na kostičky)
  • 1 lžička soli
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce studené vody

Na náplň

  • 100 g vlašských ořechů
  • 2 vejce
  • 150 ml tmavého kukuřičného sirupu
  • 30 g másla (rozpuštěného)
  • 40 g hnědého cukru
  • 1 lžička skořice v prášku
  • špetka soli

Postup

  • Mouku a sůl prosejeme do velké mísy.
  • Přidejte studené nakrájené máslo a promíchejte.
  • Vmíchejte vaječný žloutek a 2 lžíce studené vody, jemně prohněťte, aby vzniklo těsto.
  • Dejte do lednice alespoň na 30 minut.
  • Ořechovou nádivku připravíme rozšleháním 2 vajec ve střední míse.
  • Přidejte hnědý cukr, sůl, tmavý kukuřičný sirup, rozpuštěné máslo a skořici. Dobře promíchejte.
  • Vlašské ořechy nasekáme nahrubo na malé kousky a dáme stranou.
  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Těsto rozválejte a položte ho do kulaté koláčové formy.
  • Odstraňte přebytečné těsto kolem okrajů.
  • Po celém těstu rovnoměrně rozprostřete nasekané vlašské ořechy a nalijte náplň.
  • Pečte v předehřáté troubě 30 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevyjde čistá.
Křupavá krusta koláče naplněná až o okraj lahodnou náplní.
Zdroj: tashasartisanfoods.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.