Nádivka z ořechů do závinu

Nádivka z ořechů do závinu

Je tak jednoduchý a plný intenzivní chuti z ořechů, že jednou roládu s ořechovou náplní a medem upečete a už nebude cesty zpět!

Co budete potřebovat

  • 400 g mletých vlašských ořechů
  • 200 g cukru
  • 90 g másla (rozpuštěného)
  • 125 ml mléka
  • 40 g medu

Na těsto

  • 2 balíčky aktivního sušeného droždí
  • 80 g cukru
  • 120 m teplého mléka
  • 200 g másla (rozpuštěného)
  • 200 g zakysané smetany
  • 4 velká vejce
  • 1 lžička soli
  • 500 g mouky

Postup

  • Ve velké míse smíchejte prvních 5 ingrediencí, dokud se nespojí.
  • V malé misce rozpusťte droždí a 1 lžičku cukru v teplém mléce a nechte 15 minut stát.
  • Ve velké míse smíchejte rozpuštěné máslo, zakysanou smetanu, 3 vejce, sůl, zbývající cukr, směs droždí a postupně přidávejte mouku.
  • Míchejte, aby vzniklo měkké těsto.
  • Těsto přikryjte a nechte na teplém místě kynout asi 1 hodinu.
  • Těsto rozdělte na 3 díly a každý vyválejte.
  • Každý potřete nádivkou z vlašských ořechů.
  • Opatrně rolujte a nechte na teplém místě kynout asi 1 hodinu.
  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Zbývající vejce lehce rozklepněte a roládu s nimi potřete.
  • Pečte dozlatova, 20-25 minut.
Nadýchané roládové těsto plné dokonalé náplně.
Zdroj: cookhousediary.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.