Inspirujte se tímto receptem na bublaninu s borůvkami s použitím hladké mouky.
Ingredience
- 250g hladké mouky
- 180g cukru krystal
- 100ml oleje
- 100ml mléka
- 1/2 kypřicího prášku do pečiva
- 3 vejce
- borůvky
- máslo na vymazání plechu
- hrubá mouka na vysypání plechu
Postup
- Nejprve utřete žloutky s cukrem. Poté přidejte olej a mléko.
- V míse prosejte mouku a smíchejte s práškem do pečiva.
- Mouku s práškem do pečiva postupně zamíchejte do směsi se žloutkem.
- Ušlehejte sníh z bílků a ten poté zamíchejte do těsta.
- Těsto nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech.
- Navrch rovnoměrně poklaďte borůvky a pečte při 180°C cca 20-25 minut dozlatova.
- Hotovou bublaninu nechejte vychladnout a poté nakrájenou podávejte.
Přesné vážení oceníte zejména při přípravě pečených dobrot. Nenechte to v náhodě a podívejte se, jak si vybrat tu nejlepší kuchyňskou váhu.