Nadýchaná borůvková bublanina

Nadýchaná borůvková bublanina
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 12

Inspirujte se tímto receptem na bublaninu s borůvkami s použitím hladké mouky.

Ingredience

  • 250g hladké mouky
  • 180g cukru krystal
  • 100ml oleje
  • 100ml mléka
  • 1/2 kypřicího prášku do pečiva
  • 3 vejce
  • borůvky
  • máslo na vymazání plechu
  • hrubá mouka na vysypání plechu

Postup

  • Nejprve utřete žloutky s cukrem. Poté přidejte olej a mléko.
  • V míse prosejte mouku a smíchejte s práškem do pečiva.
  • Mouku s práškem do pečiva postupně zamíchejte do směsi se žloutkem.
  • Ušlehejte sníh z bílků a ten poté zamíchejte do těsta.
  • Těsto nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech.
  • Navrch rovnoměrně poklaďte borůvky a pečte při 180°C cca 20-25 minut dozlatova.
  • Hotovou bublaninu nechejte vychladnout a poté nakrájenou podávejte.
Nakrájená buchta s borůvkami.
Zdroj: sugarandcharm.com

Přesné vážení oceníte zejména při přípravě pečených dobrot. Nenechte to v náhodě a podívejte se, jak si vybrat tu nejlepší kuchyňskou váhu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.