Pokud hledáte recept na vynikající karbanátky bez masa, tak budete nadšeni! Díky tomuto chutnému pokrmu do jídelníčku zařadíte více zeleniny a navíc si pochutnáte.
INGREDIENCE
- 500 g mrkve
- 4 lžíce hladké mouky
- 3 vejce, oddělená
- 1 lžička růžové himalájské soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1/4 šálku strouhanky Panko (50 g)
- 1 šálek ploché listové petrželky, nahrubo nasekané
- slunečnicový olej na smažení
POSTUP
- Brokolici a mrkev opláchneme pod tekoucí vodou.
- Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno.
- Brokolici nakrájíme nahrubo a zpracujeme v kuchyňském robotu.
- Bude to trvat méně než minutu.
- V míse smícháme rozmixoanou brokolici, nastrouhanou mrkev, sůl, černý pepř, strouhanku, mouku a žloutky.
- Bílky vyšleháme elektrickým šlehačem do tuha.
- Do brokolicové směsi vmícháme bílky.
- Smažíme každý karbanátek 2-3 minuty z každé strany.
- Použijeme trochu oleje, jen tolik, aby pokryl povrch, a podle potřeby přidáváme během smažení.
- Podávejte s dipem dle vlastního výběru nebo jako přílohu.