Nadýchané brokolicovo-mrkvové karbanátky

Nadýchané brokolicovo-mrkvové karbanátky

Pokud hledáte recept na vynikající karbanátky bez masa, tak budete nadšeni! Díky tomuto chutnému pokrmu do jídelníčku zařadíte více zeleniny a navíc si pochutnáte.

INGREDIENCE

  • 500 g mrkve
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 3 vejce, oddělená
  • 1 lžička růžové himalájské soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1/4 šálku strouhanky Panko (50 g)
  • 1 šálek ploché listové petrželky, nahrubo nasekané
  • slunečnicový olej na smažení

POSTUP

  1. Brokolici a mrkev opláchneme pod tekoucí vodou.
  2. Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno.
  3. Brokolici nakrájíme nahrubo a zpracujeme v kuchyňském robotu.
  4. Bude to trvat méně než minutu.
  5. V míse smícháme rozmixoanou brokolici, nastrouhanou mrkev, sůl, černý pepř, strouhanku, mouku a žloutky.
  6. Bílky vyšleháme elektrickým šlehačem do tuha.
  7. Do brokolicové směsi vmícháme bílky.
  8. Smažíme každý karbanátek 2-3 minuty z každé strany.
  9. Použijeme trochu oleje, jen tolik, aby pokryl povrch, a podle potřeby přidáváme během smažení.
  10. Podávejte s dipem dle vlastního výběru nebo jako přílohu.
Placky z brokolice a mrkve naskládané na sobě a položené na prkýnku, zakrytém pečícím papírem.
www.happyfoodstube.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.