Nadýchané domácí sušenky z vaflovače

Nadýchané domácí sušenky z vaflovače

Najít opravdu výborné těsto je téměř nadlidský výkon, aby mělo správnou konzistenci a vafle nebyly po vyjmutí z vaflovače tvrdé nebo snad dokonce rozpadlé. Tento recept je jednoduchý, rychlý a výsledek parádní.

Ingredience:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 polévkové lžíce kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 2 vejce
  • 1 a 2/3 hrnku plnotučného mléka
  • 1/3 hrnku slunečnicového oleje

Postup:

  • Předehřejeme si vaflovač a pro jistotu se držíme pokynů od jeho výrobce, ať si ho nezničíme.
  • Do misky prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidáme cukr se solí a pořádně promícháme.
  • V jiné misce smícháme vaječné žloutky, mléko i olej a zatím odložíme stranou.
  • Připravíme si další misku, do které nalijeme bílky a pomocí ručního mixéru je na střední rychlost našleháme do tuhého sněhu.
  • Směs vaječných žloutků přidáme do mouky a důkladně zamícháme, aby se všechny suroviny spojily.
  • Přidáme sníh z bílků a pomalu je pomocí vařečky vmícháme do těsta.
  • Pečící plochu vaflovače postříkáme kuchyňským sprejem a naběračkou vlijeme těsto do 2/3 uprostřed.
  • Zaklopíme a pečeme zhruba 3 až 5 minut.
  • Na horké vafle dáme kousek másla a přelijeme javorovým sirupem nebo třeba horkým medem.
Nadýchané domácí sušenky z vaflovače
Zdroj: https://www.spendwithpennies.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.