Klasické koblížky jsou poměrně pracné na výrobu a časově náročné, ovšem jejich dýňová varianta vás v tomto ohledu rozhodně potěší. Křehké dýňové koblížky se totiž pečou v troubě a obalené ve skořicovém cukru chutnají prostě báječně!
Co budeme potřebovat:
- 180 g polohrubé mouky
- 50 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 1 lžička perníkového koření
- 1 velké vejce
- 60 g nastrouhané dýně
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 60 g plnotučného mléka
- 2 lžíce rozpuštěného másla
Na obalení
- 30 g másla
- 1½ lžičky mleté skořice
- 180 g krupicového cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a perníkové koření.
- V jiné nádobě vyšlehejte vejce s mlékem, nastrouhanou dýní a vanilkovým extraktem.
- Smíchejte obě směsi a vytvořte hladké těsto.
- Pomocí lžičky dávejte těsto do formy s důlky, např. na muffiny nebo formiček na vánoční ořechy.
- Pečte cca 10 minut, poté vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
- Smíchejte cukr se skořicí a rozpusťte máslo.
- Vychladlé koblížky namáčejte v rozpuštěném másle a obalujte ve skořicovém cukru.
Milujete koblížky na všechny způsoby? Připravte si vynikající domácí masopustní koblihy nebo lahodné vdolečky, které se rozplývají na jazyku!