Vyzkoušet také můžete lívance z kefíru. Nejsou kynuté a přesto jsou dokonale nadýchané, a díky kefíru ještě zdravější.
INGREDIENCE:
- 116 g světlé celozrnné mouky
- ¼ hrnku cukru
- ½ lžičky soli
- 4 lžíce teplé vody
- 2 lžíce oleje
- 4 lžičky kypřicího prášku
- 1 vanilkový cukr
- ½ hrnku kefíru
- ovoce na ozdobení
POSTUP:
- V jedné míse si smícháme mouku, cukr a sůl.
- V druhé míse si smícháme olej, vodu a kypřicí prášek.
- Pak přidáme vanilkový cukr a kefír a smícháme.
- Nakonec přidáme smíchané suché ingredience a opět zamícháme.
- Na lehce omaštěnou pánev vylijeme vždy čtvrt hrnku těsta a smažíme z každé strany 3-4 minuty.