Chcete si připravit chutný a zdravý pokrm, po kterém nebudete mít hned hlad?
Inspirujte se našimi recepty na vaječnou omeletu!
Základem jsou samozřejmě vejce, která lze doplnit zeleninou, sýrem, houbami či uzeninou.
Způsob přípravy je navíc velmi jednoduchý a zvládne ho úplně každý.
Která varianta se stane vaší nejoblíbenější?
Naše recepty
Vejce jako zdravá součást jídelníčku
Jistě si pamatujete, že ještě před několika málo lety byla mnohými lidmi vajíčka považována za nepříliš zdravá. Myslelo se totiž, že přispívají ke zvyšování hladiny tak zvaného špatného cholesterolu. Odborné studie ale nakonec prokázaly, že to byl omyl.
Vejce totiž naopak díky obsahu lecitinu a kyseliny linolové množství škodlivého cholesterolu v našem organismu snižují. Z hlediska dalších zdraví prospěšných látek jsou vajíčka bohatá především na bílkoviny a omega-3 mastné kyseliny. Navíc obsahují i pestrou směs vitamínů a minerálních látek.
Široká paleta variant vaječných omelet
Na omelety je samozřejmě nejlepší používat vlastní čerstvá vejce. Spousta lidí se totiž dnes znovu vrací k chovu slepic. Pokud možnost domácích vajec nemáte, dávejte před vajíčky z velkochovů přednost těm z bio farem. Omelety je možné naplnit nejrůznější směsí zeleniny, ať již čerstvé či povařené, dále uzeninami i různými sýry. Jejich chuť lze zvýraznit také rozmanitým kořením či bylinkami.