Jednoduché a na pohled velmi originální cukroví, které si každý hned oblíbí.
Ingredience:
- 4 bílky
- 1 šálek cukru krupice
- 1/8 čajové lžičky mandlového extraktu
- zelené gelové potravinové barvivo
- různobarevné zdobení
Postup:
- Předehřejte si troubu na 100°C.
- Z bílků vyšlehejte pomocí ručního šlehače hustý sníh.
- V průběhu šlehání postupně přidávejte cukr.
- Když je sníh téměř hotový, přidejte mandlový extrakt a zelené potravinářské barvivo.
- Pokračujte ve šlehání až do vytvoření hustého sněhu.
- Směs vložte do sáčku s hvězdicovou špičkou.
- Na plech vyložený pečicím papírem vytlačujte jednotlivé sněhové cukroví.
- Stromečky posypejte různobarevným posypem.
- Sněhové cukroví sušte v předehřáté troubě přibližně 90 minut.