Nahý dort s tvarohovým krémem a jahodami

Nahý dort s tvarohovým krémem a jahodami

Jeden trochu slavnostnější recept. Tento styl je v dnešní době velmi oblíbený a moderní. Pokud pořádáte například oslavu narozenin, tak tento dort je ta správná volba.

Co budeme potřebovat

Na korpus

  1. 230 g másla (změklého)
  2. 300 g cukru krystal
  3. Lžíce vanilkového extraktu
  4. 60 g zakysané smetany
  5. 4 vejce
  6. 380 g hladké mouky
  7. 2 lžičky prášku do pečiva
  8. Lžička soli
  9. 180 g podmáslí

Na krém

  1. 230 g tvarohu
  2. 340 g másla (změklého)
  3. 960 g moučkového cukru
  4. Lžíce vanilkového extraktu
  5. 70 ml smetany ke šlehání
  6. Špetka soli
  7. 500 g čerstvých jahod (nakrájených)
  8. Celé jahody (na ozdobu)

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů
  2. Dortovou formu (přibližně 20 centimetrů) si vymažeme nebo vysypeme (budeme dělat tři korpusy)
  3. Do mísy přidáme mouku, prášek do pečiva a sůl
  4. Ve vedlejší míse si ušleháme máslo s cukrem, do krémové konzistence
  5. Přidáme zakysanou smetanu a extrakt z vanilky
  6. Vše prošleháme, aby se ingredience spolu spojily
  7. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce
  8. Opět mícháme, aby se těsto propojilo
  9. Přidáme kousek suchých přísad a polovinu podmáslí, znovu promícháme
  10. Přidáme další část suchých ingrediencí a zbytek podmáslí
  11. Nakonec dosypeme zbytek suchých přísad a vše spolu promícháme
  12. Těsto si rozdělíme pomocí váhy na tři stejné díly a postupně je upečeme
  13. Korpusy pečeme 15 – 20 minut
  14. Než koláče vyndáme z formy, necháme je na 10 minut odpočinout a až pak je přendáme na mřížku k vychladnutí
  15. Na krémovou polevu smícháme tvaroh se změklým máslem a cukrem
  16. Směs mícháme dokud nevznikne hladký krém
  17. Přidáme sůl, vanilku a smetanu a mixujeme
  18. Jednotlivé korpusy promazáváme velkým množstvím krému
  19. Na krém skládáme nakrájené kusy jahod
  20. Když je dort poskládaný dáme ho na 10 minut do lednice ztuhnout
  21. Poté jeho obvod potřeme velmi tenkou vrstvou krému
  22. Vršek můžeme ozdobit cukrářským pytlíkem s krémem a celými jahodami
Sváteční dort s krémem a zdobený jahodami.
Zdroj: californiastrawberries.com
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.