Nakládaná ačokča

Nakládaná ačokča

Zavařujete rádi? Zkuste místo klasických nakladaček zavařit několik skleniček ačokči. Pro nakládání jsou vhodnější menší plody.

Ingredience:

  • 500 g ačokči
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 750 ml vody
  • 250 ml jablečného octa
  • 25 g cukru
  • bobkový list
  • hřebíček
  • nové koření
  • sůl

Postup:

  1. Ačokču očistěte, vyjměte semínka a nakrájejte na proužky.
  2. Cibuli a česnek rovněž oloupejte a nakrájejte na kolečka či proužky.
  3. V hrnci smíchejte vodu, ocet, cukru a koření.
  4. Směs přiveďte k varu.
  5. Nakrájenou ačokču, cibuli a česnek naskládejte do čistých sklenic.
  6. Přelijte horkým sladkokyselým nálevem.
  7. Sklenice uzavřete a vložte je do hrnce s vodou tak, aby voda v hrnci sahala do poloviny sklenic.
  8. Přiklopte pokličkou a vařte přibližně 20 minut.

Takto zavařenou ačokču skladujte pokud možno v chladu a temnu, stejně jako zavařené okurky.

Paprikookurka zavařená podobně jako okurky.
zdroj: docplayer.es

Recepty z ačokči nejsou jedinou možností, jak například dětem připravit zajímavou večeři ve tvaru lodiček. Podobně se dají naplnit také zapékané cukety

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.