Zavařujete rádi? Zkuste místo klasických nakladaček zavařit několik skleniček ačokči. Pro nakládání jsou vhodnější menší plody.
Ingredience:
- 500 g ačokči
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 750 ml vody
- 250 ml jablečného octa
- 25 g cukru
- bobkový list
- hřebíček
- nové koření
- sůl
Postup:
- Ačokču očistěte, vyjměte semínka a nakrájejte na proužky.
- Cibuli a česnek rovněž oloupejte a nakrájejte na kolečka či proužky.
- V hrnci smíchejte vodu, ocet, cukru a koření.
- Směs přiveďte k varu.
- Nakrájenou ačokču, cibuli a česnek naskládejte do čistých sklenic.
- Přelijte horkým sladkokyselým nálevem.
- Sklenice uzavřete a vložte je do hrnce s vodou tak, aby voda v hrnci sahala do poloviny sklenic.
- Přiklopte pokličkou a vařte přibližně 20 minut.
Takto zavařenou ačokču skladujte pokud možno v chladu a temnu, stejně jako zavařené okurky.

Recepty z ačokči nejsou jedinou možností, jak například dětem připravit zajímavou večeři ve tvaru lodiček. Podobně se dají naplnit také zapékané cukety.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček