Nakládaná červená paprika

Nakládaná červená paprika

Aby vám nikdy nechyběla paprika, kterou dozdobíte obložené chlebíčky pro své hosty, můžete si ji zavařit.

Budete potřebovat

  • červené papriky
  • nálev
  • olej
  • sklenice na zavaření a víčka
  • zavařovací hrnec

Postup přípravy

  • Nachystejte si potřebný počet sklenic na zavařování a důkladně je spolu s víčky sterilizujte.
  • Papriku očistěte, zbavte jader, omyjte a nakrájejte na nudličky.
  • Připravte si sladkokyselý nálev, do kterého přidejte navíc olej.
  • Do přichystaných sklenic vložte nakrájenou papriku – podle libosti můžete přidat například jeden kozí roh, cibuli, kuličky nového koření či pepř.
  • Papriku zalijte nálevem a víčka otřete papírovou utěrkou.
  • Sklenice vložte do zavařovacího hrnce – dávejte pozor, aby se sklenice nedotýkaly, mohly by popraskat.
  • Zavařujte při teplotě 85 stupňů po dobu 20 minut.
  • Hotové sklenice přetočte víčkem dolů a nechte vychladnout.
  • Skladujte v temném a chladném místě.
Zavařované červené papriky ve sklenicích.
zdroj: crabappleherbs.com

Inspirujte se také našimi recepty na nakládaná rajčata na různé způsoby. Vychutnejte si je všechny!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.