Aby vám nikdy nechyběla paprika, kterou dozdobíte obložené chlebíčky pro své hosty, můžete si ji zavařit.
Budete potřebovat
- červené papriky
- nálev
- olej
- sklenice na zavaření a víčka
- zavařovací hrnec
Postup přípravy
- Nachystejte si potřebný počet sklenic na zavařování a důkladně je spolu s víčky sterilizujte.
- Papriku očistěte, zbavte jader, omyjte a nakrájejte na nudličky.
- Připravte si sladkokyselý nálev, do kterého přidejte navíc olej.
- Do přichystaných sklenic vložte nakrájenou papriku – podle libosti můžete přidat například jeden kozí roh, cibuli, kuličky nového koření či pepř.
- Papriku zalijte nálevem a víčka otřete papírovou utěrkou.
- Sklenice vložte do zavařovacího hrnce – dávejte pozor, aby se sklenice nedotýkaly, mohly by popraskat.
- Zavařujte při teplotě 85 stupňů po dobu 20 minut.
- Hotové sklenice přetočte víčkem dolů a nechte vychladnout.
- Skladujte v temném a chladném místě.
Inspirujte se také našimi recepty na nakládaná rajčata na různé způsoby. Vychutnejte si je všechny!