Nakládaná červená řepa s křenem

Nakládaná červená řepa s křenem

Řepa chutná skvěle v různých kombinacích, ale jedna z těch nejlepších je s křenem! Připravte si tuto delikatesu, kterou si zamiluje celá vaše rodina.

Budete potřebovat

  • 30-40 malých červených řep
  • 2 šálky vody
  • 2 šálky cukru
  • 3 šálky bílého octa
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžičky celého kmínu
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • 1 lžička celých bobulí černého pepře
  • 1/2 lžičky chilli vloček (volitelně)
  • čerstvý křen, nakrájený na plátky nebo nastrouhaný

Postup přípravy

  1. Červenou řepu uvařte v páře nebo pečte do měkka.
  2. Uvařenou řepu nechte mírně vychladnout a poté ji oloupejte.
  3. Řepu nakrájejte na tenké plátky nebo ji nastrouhejte nahrubo.
  4. Takto upravenou řepu vložte do nádoby, kterou můžete přes noc zavřít.
  5. Ve středně velkém hrnci smíchejte vodu, cukr, ocet, sůl, kmín, fenykl, černý pepř a chilli vločky (volitelně).
  6. Tekutinu přiveďte k varu a přikryté nechte 15 minut vařit.
  7. Odstraňte z ohně a nechte mírně vychladnout.
  8. Tekutinu nalijte přes síto na řepu, zamíchejte a nechte 2-3 hodiny uležet.
  9. Připravte si zavařovací hrnec, sklenice, víčka a kroužky.
  10. Sklenice a víčka sterilizujte.
  11. Na dno každé sklenice položte několik plátků čerstvého křenu.
  12. Naplňte sklenice nakládanou řepou, zavíčkujte a vložte do zavařovacího hrnec.
  13. Zavařujte cca 20 minut při 85 stupních Celsia.
  14. Jakmile je hotovo, sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  15. Skladujte na tmavém a chladném místě.
Nakládaná řepa ve sklenicích a v misce s vidličkou.
www.hanielas.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.