Řepa skvěle chutná také v kombinace se zelím a cibulí. Přesvědčte se o tom sami!
Budete potřebovat
- 1 kg červené řepy
- 1 kg bílého hlávkového zelí
- 200 g cibule
- 250 ml octu
- 2 lžíce soli
- 1/2 lžíce cukru
Postup přípravy
- Řepu pořádně omyjte a uvařte.
- Za přibližně 30 minut ji sceďte, nechte vychladnout a nahrubo nastrouhejte.
- Zelí očištěte a nakrájejte na tenké nudličky spolu s cibulí.
- Zelí a cibuli smíchejte a povařte v nálevu z vody, cukru, octa, soli přibližně 5 minut.
- Potom přimíchejte nastrouhanou řepu a horkou směs plňte do čistých skleněných sklenic.
- Důkladně zavíčkujte a vložte do zavařovacího hrnce – sklenice skládejte 1 centimetr od sebe.
- Sterilizujte při teplotě 80°C přibližně 20 minut.
- Jakmile je hotovo, sklenice vytáhněte a otočte je víčkem dolů.
- Nechte vychladnout a poté uskladněte.