Nakládaná červená řepa se zelím

Nakládaná červená řepa se zelím

Řepa skvěle chutná také v kombinace se zelím a cibulí. Přesvědčte se o tom sami!

Budete potřebovat

  • 1 kg červené řepy
  • 1 kg bílého hlávkového zelí
  • 200 g cibule
  • 250 ml octu
  • 2 lžíce soli
  • 1/2 lžíce cukru

Postup přípravy

  1. Řepu pořádně omyjte a uvařte.
  2. Za přibližně 30 minut ji sceďte, nechte vychladnout a nahrubo nastrouhejte.
  3. Zelí očištěte a nakrájejte na tenké nudličky spolu s cibulí.
  4. Zelí a cibuli smíchejte a povařte v nálevu z vody, cukru, octa, soli přibližně 5 minut.
  5. Potom přimíchejte nastrouhanou řepu a horkou směs plňte do čistých skleněných sklenic.
  6. Důkladně zavíčkujte a vložte do zavařovacího hrnce – sklenice skládejte 1 centimetr od sebe.
  7. Sterilizujte při teplotě 80°C přibližně 20 minut.
  8. Jakmile je hotovo, sklenice vytáhněte a otočte je víčkem dolů.
  9. Nechte vychladnout a poté uskladněte.
Nakládaná červená řepa se zelím na talířku.
www.momsdish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.