Nakládaná jablka bez cukru

Nakládaná jablka bez cukru

Tento způsob zavařování je skutečně jednoduchý a nehledejte v něm žádnou vědu – jednoduše jablka uvaříte ve své vlastní šťávě.

Budete potřebovat

  • jablka
  • převařenou vodu

Postup přípravy

  • Jablka očistěte a nakrájejte na požadovanou velikost – můžete je i oloupat, záleží na vaší chuti.
  • Vložte je do hrnce, přidejte vodu a vařte asi 3 minuty, aby změkly.
  • Vychladlé jablka dejte do zavařovacích sklenic, přelijte je zbylou vodou a zavíčkujte – pokud je vody málo, dolejte vodou převařenou.
  • V zavařovacím hrnci vařte na 80 stupňů po dobu 20 minut.
  • Jakmile je vaření u konce, nechte je ještě 10 minut odstát.
  • Poté je vytáhněte a víčkem je otočte dolů.
  • Nechte do druhého dne vychladnout.
Nakládané plátky jablek v zavařovacích sklenicích.
zdroj: homegrown.org

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.