Rajčata si můžete uchovat i bez slupky. Na některé recepty je to vhodnější.
Budete potřebovat
- rajčata
- nálev
- zavařovací sklenice
- zavařovací hrnec
Postup přípravy
- Do většího hrnce vlijte vodu, kterou přiveďte k varu.
- Rajčata očistěte a vložte do vroucí vody na 3 minuty.
- Poté rajčata vyndejte a vložte je do studené vody, která zabrání dalšímu měknutí.
- Slupku rajčat oloupejte – dle libosti můžete odstranit i semínka z rajčat.
- Připravená rajčata vkládejte do předem sterilizovaných sklenic.
- Zalijte nálevem (můžete použít i vlastní šťávu rajčat) a sklenice pořádně uzavřete.
- Vařte při teplotě 80 stupňů asi čtvrt hodiny.
- Po vytažení sklenic z hrnce je obraťte víčkem směrem dolů a nechte vychladnout.
- Sklenice skladujte v chladném a temném místě.