Hledáte recepty na kvašenou zeleninu, kterou byste mohli naservírovat svým hostům při domácí grilovačce?
Inspirujte se v našem článku a vyzkoušejte některou z našich pečlivě posbíraných lahůdek.
Záleží jen na vás, kterým druhům dáte přednost a do jaké pochoutky se nakonec zamilujete, ale věřte, že je rozhodně z čeho vybírat. Ostatně už jste někdy ochutnali třeba kimchi?
Naše recepty
Mrkněte na instruktážní video, jak se dá kimchi připravit.
Proč jíst fermentovanou zeleninu?
Pickles, jak se také této zelenině říká, pomáhá udržovat naši střevní mikroflóru v kondici. Je to jednoduchý, levný a maximálně užitečný způsob uchování různých druhů zeleniny.
Není na škodu si udělat dostatečné zásoby zejména na zimní období. Ostatně přes zimu je to ideální náhrada čerstvé zeleniny, navíc bohatá na minerály, vitamíny, enzymy a probiotiky.
Nejen, že si konzumací posilujeme imunitu, ale také udržujeme zdravá střeva i správné trávení, zároveň s tím dochází snáze k vylučování nežádoucích toxinů z těla, ale i zahánět únavu či snižovat tlak.
Jaké druhy zeleniny se hodí na fermentaci?
- Zelí
- Mrkev
- Cibule
- Červená řepa
- Květák
- Brokolice
- Kedlubna
- Ředkvičky
- Okurky