Nakládané beraní rohy v jablečném octu

Nakládané beraní rohy v jablečném octu

Nakládání vlastních papriček je to nejlepší. Připravte si čerstvé feferonky, vodu, cukr, ocet, česnek a další bylinky, které máte rádi a chcete si jimi ochutit lák, ve kterém se budou nakládat. Pomocí níže uvedeného receptu si doma vytvoříte bezkonkurenční doma vyrobenou dobrotu.  

Co budeme potřebovat

  1. 800 g beraních rohů
  2. 400 ml vody
  3. 400 ml jablečného octa
  4. 4 lžíce soli
  5. 4 bobkové listy
  6. 8 stroužky česneku
  7. 4 lžičky celého pepře

Postup

  1. Papriky omyjeme a po straně na nich uděláme tenký zářez
  2. Zářez napomůže lepšímu naložení papriček, když jsou v celku
  3. Ve větším hrnci si k varu přivedeme vodu, ocet a sůl
  4. Zatímco se nálev vaří, naplníme si sklenice beraními rohy, bobkovým listem, česnekem a pepřem
  5. Papriky posléze zalijeme horkým nálevem, necháme si 3 centimetrový prostor od hrdla sklenice
  6. Hrdlo otřeme
  7. Sklenice uzavřeme víčkem a maximálně utáhneme
  8. Sklenice položíme dnem vzhůru a necháme vychladnout
  9. Poté si je označíme a před konzumací je uložíme minimálně na 3 dny do lednice nebo na nějaké chladné místo
pálivé papriky zalité lákem z jablečného octa.
Zdroj: theadventurebite.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.