Nakládání vlastních papriček je to nejlepší. Připravte si čerstvé feferonky, vodu, cukr, ocet, česnek a další bylinky, které máte rádi a chcete si jimi ochutit lák, ve kterém se budou nakládat. Pomocí níže uvedeného receptu si doma vytvoříte bezkonkurenční doma vyrobenou dobrotu.
Co budeme potřebovat
- 800 g beraních rohů
- 400 ml vody
- 400 ml jablečného octa
- 4 lžíce soli
- 4 bobkové listy
- 8 stroužky česneku
- 4 lžičky celého pepře
Postup
- Papriky omyjeme a po straně na nich uděláme tenký zářez
- Zářez napomůže lepšímu naložení papriček, když jsou v celku
- Ve větším hrnci si k varu přivedeme vodu, ocet a sůl
- Zatímco se nálev vaří, naplníme si sklenice beraními rohy, bobkovým listem, česnekem a pepřem
- Papriky posléze zalijeme horkým nálevem, necháme si 3 centimetrový prostor od hrdla sklenice
- Hrdlo otřeme
- Sklenice uzavřeme víčkem a maximálně utáhneme
- Sklenice položíme dnem vzhůru a necháme vychladnout
- Poté si je označíme a před konzumací je uložíme minimálně na 3 dny do lednice nebo na nějaké chladné místo
