Těžko byste hledali lepší barevnou kombinaci, než fialové zelí a rudou řepu. Dokonale chuťově sladěná pochoutka je nabitá zdravím a skvěle doplní teplé i studené pokrmy po celý rok.
INGREDIENCE
- 3 hrnky nakrouhaného červeného zelí
- 1 hrnek nastrouhané řepy
- ¼ hrnku nasekané cibulky
- 1 lžička kmínu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička strouhaného zázvoru
POSTUP
- Ve velké míse smíchejte nakruhané zelí, řepu a cibuli.
- Osolte a nechte 2 hodiny pouštět tekutinu. Občas zamíchejte.
- Přidejte zbytek surovin a pečlivě promíchejte.
- Umístěte směs do zelné nádoby a dobře přitlačte ke dno. Zalijte tekutinou ze zelí tak, aby byla veškerá zelenina pod hladinou. V případě potřeby dolijte trochou osolené vody.
- Nechte fermentovat při pokojové teplotě 3-4 dny, poté přemístěte do chladničky a můžete začít konzumovat.