Nakládané červené zelí s řepou

Nakládané červené zelí s řepou

Těžko byste hledali lepší barevnou kombinaci, než fialové zelí a rudou řepu. Dokonale chuťově sladěná pochoutka je nabitá zdravím a skvěle doplní teplé i studené pokrmy po celý rok.

INGREDIENCE

  • 3 hrnky nakrouhaného červeného zelí
  • 1 hrnek nastrouhané řepy
  • ¼ hrnku nasekané cibulky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička strouhaného zázvoru

POSTUP

  1. Ve velké míse smíchejte nakruhané zelí, řepu a cibuli.
  2. Osolte a nechte 2 hodiny pouštět tekutinu. Občas zamíchejte.
  3. Přidejte zbytek surovin a pečlivě promíchejte. 
  4. Umístěte směs do zelné nádoby a dobře přitlačte ke dno. Zalijte tekutinou ze zelí tak, aby byla veškerá zelenina pod hladinou. V případě potřeby dolijte trochou osolené vody.
  5. Nechte fermentovat při pokojové teplotě 3-4 dny, poté přemístěte do chladničky a můžete začít konzumovat.
Postup přípravy červeného nakládaného zelí.
Zdroj: countryliving.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.