Nakládané cuketové zelí

Nakládané cuketové zelí

Jako alternativu klasického zelí můžete zvolit tolik oblíbené cuketové zelí, které po zavaření máte vždy po ruce. Dokonce jej můžete využít jako lůžko pod maso nebo do salátů.

Budete potřebovat

  • cukety
  • sůl
  • cukr krystal
  • ocet
  • drcený kmín

Množství záleží na vaší chuti, raději méně ochucujte, přidat můžete kdykoliv.

Postup přípravy

  • Jako první krok sterilizujte všechny potřebné sklenice k zavařování –  i s víčky.
  • Poté cukety oloupejte a nastrouhejte je na hrubém struhadle.
  • K nastrouhané cuketě přidejte sůl, cukr, kmín a ocet – množství si upravte podle sebe.
  • Takto připravenou směs nechte alespoň 20 minut stát – cuketa pustí potřebnou šťávu.
  • Do připravených zavařovacích sklenic vložte cuketovou směs – cuketové zelí.
  • Otřete okraje sklenic a zavíčkujte.
  • Naskládejte sklenice do hrnce 1 centimetr od sebe a podlijte vodou.
  • Zavařujte na 80 stupňů 20 minut.
  • Po vytažení z hrnce sklenice překlopte víčkem dolů na utěrku a nechte vychladnout.
  • Uskladněte ve vyhovujících podmínkách.
Nakládané cukety v zavařovacích sklenicích.
zdroj: attheitaliantable.com

Inspirujte se také našimi recepty na zavařování rajčat na spoustu různých způsobů. Zamilujete si je!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.