Tato forma zavařování je vhodná i pro diabetiky – neobsahuje žádný přidaný cukr, pouze ten přirozený z hrušek.
Budete potřebovat
- hrušky
- vodu
- špetku soli
Postup přípravy
- Hrušky si nejdříve očistěte, oloupejte, nakrájejte na požadované kousky a zbavte jader.
- Mezitím si převařte vodu a nechte ji vychladnout.
- Do předem nachystaných sklenic začněte hrušky pokládat a do každé sklenice dejte malinko soli (aby hrušky zůstaly tvrdší a šťavnaté).
- Přelijte je převařenou vodou a zavíčkujte.
- Dále postupujte jako při klasickém zavařování – vařte na 85 stupňů asi 20 minut.
- Po vyndání je přetočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
Inspirujte se také našimi recepty na nakládanou kukuřici, po kterých se bude olizovat!