Nakládané kapie

Nakládané kapie

Kapie jsou oblíbené pro svou osvěžující, sladkou, nepálivou chuť. Naložte si je do nálevu, který jsme uváděli v začátku článku a uvidíte, že si pochutnáte!

Budete potřebovat

  • kapie
  • česnek
  • nálev
  • zavařovací sklenice s víčky

Postup přípravy

  • Sklenice pořádně sterilizujte i s víčky.
  • Poté si připravte sladkokyselý nálev.
  • Kapii nakrájejte na kousky nebo je ponechte vcelku – očistěné.
  • Naskládejte do sklenic, přidejte na kolečka nakrájený česnek a zalijte nálevem.
  • Sterilujte při teplotě 90 stupňů 25 minut.
  • Hotové sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Uskladněte ve sklepě či komoře.
Zavařené kapie ve sklenicích s víčky.
zdroj: addapinch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.