Ochutnejte tento luxusní recept na lečo s hořčicí a feferonkou, který si zamiluje celá vaše rodina!
Budete potřebovat
- 1 kg rajčat
- 1 kg paprik
- 0,5 kg cibule
- 1 šálek hořčice
- sůl
- 1 feferonku
Postup přípravy
- Zavařovací sklenice společně s víčky sterilizujeme a necháme je volně osušit.
- Mezitím si oloupeme cibuli, očistíme rajčata a papriky a vše nakrájíme.
- Do většího hrnce dáme trochu oleje, přidáme cibulku a krátce osmahneme.
- Poté vložíme zbylou zeleninu a dusíme pod pokličkou doměkka.
- Jako dochucovadlo použijeme sůl, hořčici a nakrájenou feferonku.
- Připravenou směs vlijte do zavařovacích sklenic, okraje otřeme a pořádně zavíčkujeme.
- Sklenice vkládejte do hrnce tak, aby mezi nimi byl prostor – jinak by mohly popraskat.
- Sterilujte asi 20 minut při teplotě 80 stupňů.
- Posléze sklenice vytáhněte a otočte je dnem vzhůru.
- Nechte vychladnout a uložte na vyhovující místo.