Milovníci pikantních chutí si v tomto receptu přijdou na své. Naložte si Jalapeňos dle našeho jednoduchého receptu a mějte je vždy při ruce!
Budete potřebovat
- ½ kg papriček Jalapeňos
- voda
- ocet
- zavařovací sklenice a víčka
Postup přípravy
- Papriky lehce opláchněte, nařízněte a zbavte stonků a semínek.
- Připravte si velký hrnec vařící vody a do něj papriky vložte – nechte vařit 3 minuty.
- Poté papričky vyjměte a nechte je osušit.
- Vkládejte je do předem sterilizovaných sklenic tak, abyste ponechali nahoře prostor 3 centimetry.
- Do každé sklenice přidejte 1 ½ lžičky octa a dolijte vroucí vodou.
- Otřete okraje sklenic a zavíčkujte.
- Zavařujte na 85 stupňů asi 20 minut.
- Zavařené sklenice přetočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
- Uskladněte na vyhovující místo.