Nakládané papriky plněné zelím 

Nakládané papriky plněné zelím 

Vlastnoručně nakládané papriky se zelím v sobě kombinují sladkou chuť paprik a ostrost kyselého zelí. Vyrobte si jednoduchou pochoutku, která na talíři skvěle vypadá a hodí se tak jako doplněk ke slavnostním pokrmům po celý rok.

INGREDIENCE

  • 3 l krouhaného bílého zelí
  • 3 lžičky soli
  • 2 lžičky sušené celerové natě
  • 2 lžičky hořčičného semínka
  • 90 ml octa
  • 100 g krupicového cukru
  • 3 kg menších paprik

Na nálev:

  • 4 hrnky cukru
  • 4 hrnky octa
  • 2 hrnky vody

POSTUP

  1. Nakrouhané zelí dejte do velké mísy, osolte a zalijte vodou. Nechte cca 20 minut stát.
  2. Slijte přebytečnou vodu a přidejte sušenou celerovou nať, ocet, hořčičné semínko a cukr a vše důkladně promíchejte.
  3. Papriky důkladně omyjte kartáčkem a odřízněte stopku. Pečlivě vydlabejte semínka.
  4. Papriky plňte ochuceným zelím a skládejte do čistých zavařovacích sklenic.
  5. Na nálev svařte cukr s octem a vodou.
  6. Nálevem zalijte papriky ve sklenicích a ihned uzavřete víkem.
  7. Sterilujte sklenice po dobu 15 minut při 75°C, poté vytáhněte z vody a nechte vychladnout. Takto zavařené plněné papriky vám vydrží několik měsíců.
Recept na sterilované papriky plněné kyselým zelím.
Zdroj: blog.seedsavers.org

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.