Papriky skvěle chutnají také se zelím. Užijte si náš luxusní recept!
Budete potřebovat
- papriky
- kyselé zelí
- vodu
- cibuli
- koření – nové koření, kuličky pepře, bobkový list
- rajčatový protlak
Postup přípravy
- Sklenice vymyjte a sterilizujte i s víčky.
- Papriky zbavte jadřinců, omyjte a propláchněte.
- Kysané zelí napěchujte do paprik a jimi naplňte připravené sklenice.
- Připravte si nálev z vody, koření – přidejte nakrájenou cibuli a nakonec rajčatový protlak.
- Nechte směs přejít varem.
- Papriky zalijte připravenou směsí a pořádně zavíčkujte.
- Zavařujte při teplotě 85 stupňů po dobu 20 minut.
- Hotové sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
- Uložte do sklepa či komory.