Nakládané pečené papriky

Nakládané pečené papriky

Není nic lepší než kuřecí sendvič se sladkými nakládanými paprikami. Připravte si je i vy doma! Je to jednoduché, vynikající a je to skvělý způsob, jak uskladnit přebytečné papriky.

Ingredience

  • 3 červené papriky
  • 3 žluté papriky
  • extra panenský olivový olej
  • 1 polévková lžíce mořské soli a další na posypání paprik
  • mletý pepř dle chuti
  • 1 polévková lžíce sušeného oregana
  • ¾ šálku bílého balzamikového octa
  • ¾ šálku jablečného octa
  • ¾ šálku vody
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
  • 6 kuliček pepře

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  2. Česnek a pepř rozdělte do 2 půllitrových vysterilizovaných sklenic se širokým hrdlem.
  3. Dejte papriky na pekáč, potřete je olivovým olejem a posypte solí a pepřem.
  4. Pečte 40 minut a v polovině pečení je otočte.
  5. Nechte vychladnout a poté je nakrájejte a nandejte do sklenic.
  6. Smíchejte v míse octy, vodu, oregano a 1 polévkovou lžíci soli.
  7. Papriky zalijte solným roztokem a ponechte při tom nějaký prostor pro uvolnění vzduchových bublin.
  8. Pevně přikryjte pokličkou.
  9. Nechte vychladnout, poté dejte do ledničky a v případě potřeby vyndejte a servírujte.
  10. Dobrou chuť!
Žluté a červené papriky naložené v zavařovací sklenici.
www.theeclectickitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.