Není nic lepší než kuřecí sendvič se sladkými nakládanými paprikami. Připravte si je i vy doma! Je to jednoduché, vynikající a je to skvělý způsob, jak uskladnit přebytečné papriky.
Ingredience
- 3 červené papriky
- 3 žluté papriky
- extra panenský olivový olej
- 1 polévková lžíce mořské soli a další na posypání paprik
- mletý pepř dle chuti
- 1 polévková lžíce sušeného oregana
- ¾ šálku bílého balzamikového octa
- ¾ šálku jablečného octa
- ¾ šálku vody
- 2 polévkové lžíce cukru
- 2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
- 6 kuliček pepře
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
- Česnek a pepř rozdělte do 2 půllitrových vysterilizovaných sklenic se širokým hrdlem.
- Dejte papriky na pekáč, potřete je olivovým olejem a posypte solí a pepřem.
- Pečte 40 minut a v polovině pečení je otočte.
- Nechte vychladnout a poté je nakrájejte a nandejte do sklenic.
- Smíchejte v míse octy, vodu, oregano a 1 polévkovou lžíci soli.
- Papriky zalijte solným roztokem a ponechte při tom nějaký prostor pro uvolnění vzduchových bublin.
- Pevně přikryjte pokličkou.
- Nechte vychladnout, poté dejte do ledničky a v případě potřeby vyndejte a servírujte.
- Dobrou chuť!