Ochutnejte tuto delikatesu, která se skvěle hodí k pivu či vínu. Potěší i odpůrce typické vůně tvarůžků, protože zde není moc cítit.
INGREDIENCE
- 2 balení olomouckých tvarůžků
- 1 větší cibule
- 1 balení sušených rajčat v oleji
- mleté chilli dle chuti
- 100 ml slunečnicového oleje
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 špetka soli
- olej ze sušených rajčat podle potřeby
POSTUP
- Cibuli nakrájejte na měsíčky a sušená rajčata na kousky.
- Do kastrolu dejte zahřát slunečnicový olej, přidejte nakrájenou cibuli, sušená rajčata, mleté chilli, pepř, nové koření, sůl, bobkový list a olej ze sušených rajčat.
- Ohříváme na mírném ohni asi 10 minut při teplotě do 90 °C.
- Nesmí se to smažit!
- Nechte vychladnout.
- Tvarůžky nakrájejte na čtvrtky a přidejte k vychladlé směsi.
- Dobře promíchejte.
- Naplňte do sklenic a zalijte zbylým olejem.
- Uzavřete a dejte do chladničky minimálně na týden.
- Podávejte k pivu, vínu nebo jen jako chuťovku pro návštěvu.
- Užijte si to!