Nakládané zelí s křenem

Nakládané zelí s křenem

Fermentovaná zelenina patří nejen dle tradiční čínské medicíny mezi nejzdravější potraviny. Postup nakládání kvašeného zelí je přitom velice jednoduchý a zvládne ho i kuchař začátečník. Vyzkoušejte ladohnou kombinaci zelí s křenem, která patří mezi nejen české klasiky.

INGREDIENCE

  • 1 kg červeného zelí
  • 70 g čerstvého křenu
  • 0,5 kg jablek
  • 20 g soli

POSTUP

  1. Nakrouhejte červené zelí a vložte do velké mísy.
  2. Jablka zbavte jádřinců a nastrouhejte spolu s křenem a přidejte k zelí.
  3. Osolte a důkladně promíchejte.
  4. Nechte cca 30 min odležet, aby se uvolnila přebytečná tekutina.
  5. Zelí i s tekutinou napěchujte do sklenice a zatěžte pevným sáčkem naplněným vodou tak, aby bylo všechno zelí pod hladinou. 
  6. Nechte 2 dny kvasit při pokojové teplotě, poté přesuňte do chladna, kde bude kvasit další 4-6 týdnů.
Postup přípravy domácího nakládaného zelí s křenem.
Zdroj: thehealthytart.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.