Nakládání uzeného masa do sklenice

Nakládání uzeného masa do sklenice

Pokud jste se pustili do uzení masa a víte, že jej budete zavařovat, je dobré maso neudit až do konečné fáze, doporučuje se udit při teplotě 70 stupňů 3 hodiny.

Budete potřebovat

  • uzené maso
  • převařená voda
  • zavařovací sklenice s víčky

Postup přípravy

  • Nejdříve si nachystejte správný počet zavařovacích sklenic a ty posléze sterilizujte a vysušte.
  • Poté maso začněte do sklenic plnit – dbejte na to, aby maso bylo namačkané na sobě, abyste vytlačili přebytečný vzduch mezi masem.
  • Maso naplňte pouze do ⅔ sklenice, zbytek dolijte vodou.
  • Sklenice uzavřete a vložte je do zavařovacího hrnce.
  • Vařte při teplotě 95 stupňů po dobu dvou hodin.
  • Sklenice po dovaření vytáhněte z hrnce a nechte je volně vychladnout.
  • Poté je skladujte na tmavém a chladném místě.
Uzené maso naložené v zavařovacích sklenicích.
zdroj: paleoleap.com

Vyzkoušejte i naše TOP recepty na nakládané vepřové maso: skvělá volba pro všechny “masožravce”.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.