Nakládání uzeného rybího masa

Nakládání uzeného rybího masa

Rybaříte rádi a ještě raději si chycenou rybu vyudíte a sníte? Víte, že i uzené rybí maso lze zavařovat? Vyzkoušejte náš recept, s kterým to bude hračka!

Budete potřebovat

  • rybu (losos, amur, kapr, lín, sumec apod.)
  • česnek
  • sůl
  • drcený kmín
  • olej
  • zavařovací sklenice

Postup přípravy

  • Rybu nejdříve očistěte, vykuchejte a opláchněte.
  • Nemusíte ji speciálně kořenit, postačí vám rozetřený česnek se solí a drcený kmín.
  • Takto připravenou rybu vložte na 24 hodin do lednice a nechte ji naležet.
  • Další den ji vložte do udírny, kde ji při menší teplotě 50-60 stupňů po dobu 5 hodin vyudíte.
  • Mezitím si připravte zavařovací sklenice – důkladně je sterilizujte.
  • Jakmile ryby vychladnou, můžete je zbavit kostí – záleží na vás.
  • Vložte je do připravených sklenic a zalijte je olejem – můžete si vybrat mezi olivovým či slunečnicovým.
  • Sklenice zavíčkujte a vložte do hrnce.
  • Vařte asi 1 hodinu při teplotě 95-98 stupňů.
  • Zavařené uzené maso nechte ještě alespoň 14 dní naležet v chladném a tmavém místě.
Uzené rybí maso naložené v zavařovací sklenici.
zdroj: somethingedible.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.