Nakládání vepřového masa

Nakládání vepřového masa

Oblíbeným masem na zavařování je maso vepřové. Zkuste si takto připravit plec, bůček a krkovici a budete se těšit skvělým výsledkům!

Budete potřebovat

  • 0,5 kg vepřové plece
  • 0,5 kg vepřového bůčku
  • 0,5 kg vepřové krkovice
  • voda nebo vepřový vývar
  • sůl, pepř, kmín

Postup přípravy

  • Den dopředu si připravte vepřový vývar – pokud nechcete, můžete použít převařenou vodu.
  • Maso umyjte, zbavte kostí, šlach a podobných nečistot.
  • Nakrájejte ho na kostky – tak, aby se hezky vešly do sklenic.
  • Maso osolte, opepřte, okmínujte a dejte do lednice na 24 hodin uležet.
  • Další den si připravte zavařovací sklenice – sterilizujte je a pořádně vysušte.
  • Na dno sklenice nasypte lžičku soli.
  • Maso dejte do sklenic – pořádně ho vtěsněte na sebe, aby se vytlačil vzduch.
  • Zalijte asi 2 centimetry pod okraj vývarem nebo vodou.
  • Než sklenice zavíčkujtete, položte na maso kousek vepřové kůže z bůčku – vytvoří se příjemný rosol.
  • Pořádně sklenice zavíčkujte, utáhněte a vložte do zavařovacího hrnce hodinu povařit na 98-100 stupňů.
  • Druhý den opakujte vaření jako den předešlý.
  • Jakmile je hotovo, sklenice vytáhněte a přetočte je dnem vzhůru.
  • Nechte vychladnout a uskladněte v chladném a temném místě.
Vepřové maso zavařené ve sklenicích, které jsou položené na utěrce.
zdroj: foodstorageandsurvival.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.