Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín
Příprava: 15 minut Počet porcí: 4

Naložený hermelín je oblíbenou nejen hospodskou pochoutkou, která je navíc jednoduchá na přípravu. Ideálně ho podávejte s čerstvým chlebem a pivem.

INGREDIENCE

  • 4 hermelíny  
  • 1 velká cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 1 šálek feferonek
  • 1 lžička celého pepře
  • 1 lžička papriky
  • 2 – 3 bobkové listy
  • 2 lžíce tymiánu (čerstvého nebo sušeného)
  • extra panenský olivový olej – tolik, kolik potřebujete k zakrytí sýra
  • sůl podle chuti

POSTUP

  • Budete potřebovat velkou zavařovací sklenici – čistou a suchou.
  • Všechny hermelíny nakrájejte podélně napůl.
  • Česnek oloupejte a prolisujte, cibuli nakrájejte.
  • Česnek rozetřete na všechny vnitřní strany hermelínů.
  • Posypte paprikou a solí, přidejte plátky cibule a přiklopte druhou polovinou hermelínu.
  • Vložte hermelíny do sklenice a přidejte bobkové listy a celý pepř.
  • Pokuste se hermelíny na sebe naskládat co nejtěsněji, abyste nemuseli použít příliš mnoho olivového oleje na jejich zakrytí.
  • Přidejte tymián, feferonky a případnou zbylou cibuli.
  • Polévejte extra panenským olivovým olejem, dokud nebude sýr zcela zakrytý.
  • Zatřeste nádobou, abyste dostali vzduchové bubliny ven.
  • Uzavřete zavařovací sklenici a chraňte ji před přímým slunečním zářením při pokojové teplotě po dobu 1 – 6 týdnů.
  • Každé 2 – 3 dny protřepejte, abyste dostali vzduch ven.
  • Doba nakládání závisí na tom, jak je hermelín zralý.
  • Pokud je již měkký, může to trvat i 5 dní.
  • Pokud je jemný, bude nakládání trvat přibližně 2 týdny.
  • Jakmile hermelín dozraje a změkne, uchovávejte ho v lednici až 2 týdny.
  • Podávejte s feferonkami, kolečky cibule a chlebem.
Marinovaný hermelín s cibulí a feferonkami.
www.tastyfoodtour.com

Vyzkoušejte i naše další recepty z hermelínu! Máme pro vás pomazánku, salát i plněný dortíček.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.