Už to tu zaznělo, ale hermelín a pivo k sobě jednoduše patří. Jak to ale dopadne, když sýr nebudete pivem jen zapíjet, ale rovnou ho v něm naložíte?
Ingredience
- 3 ks hermelínu
- 3 větší cibule
- 2 červené papriky (kozí roh)
- 3 stroužky česneku
- 500 ml světlého piva
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček černého pepře
- sůl dle chuti
Postup
- Hermelíny nakrájejte na plátky či kousky dle vašich představ.
- Prolisovaný česnek utřete se solí a vzniklou směsí hermelín potřete.
- Cibuli nakrájejte na kolečka či půlměsíce a papriku na kousky.
- Hermelín, cibuli a papriky naskládejte do sklenice a přidejte bobkový list, nové hoření a pepř.
- Vše zalijte vychlazeným pivem.
- Uzavřenou sklenici skladujte několik dní v temnu při pokojové teplotě.