Užijte si tento jednoduchý a příjemný recept na rychlý předkrm či svačinku. Čerstvý měkký kozí sýr marinovaný v olivovém oleji s rukolou si můžete užít jen tak samotný či s křupavým chlebem, dát si ho na toast, do salátu, ale i na pizzu.
INGREDIENCE
- 20 cl extra panenského olivového oleje
- 300 g čerstvého kozího sýra
- 60 g čerstvé rukoly
- 10 kuliček černého pepře
- sůl
POSTUP
- Rozdrťte kuličky pepře a přidejte je do mísy spolu s nasekanou rukolou.
- Osolte.
- Nakrájejte kozí sýr na plátky o tloušťce přibližně 1 cm.
- Sýr obalte okořeněnou rukolou a vložte na dno sklenice.
- Naplňte nádobu olivovým olejem tak, aby byl kozí sýr zcela pokryt.
- Před podáváním nechte alespoň 24 hodin odpočinout v lednici.