Nakládaný patison

Nakládaný patison

Naložte si patison a užívejte si lahodnou chuť po celý rok.

INGREDIENCE na 3 sklenice

  • 1/2 patisonu
  • 2 cibule
  • 3 kuličky černého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lžičky hořčičného semínky
  • 1 l vody
  • 100 g cukru krupice
  • 300 ml octa
  • 30 g soli

POSTUP

  1. Patison oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Svařením vody s cukrem, octem a solí připravíme nálev.
  3. Na dno každé sklenice dáme koření, cibuli a naplníme patisonem.
  4. Zalijeme horkým nálevem.
  5. Zavařujeme 30 minut při teplotě 90 °C.
Vynikající recept na nakládaný patison.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.