Kynuté jablečné lívance

Kynuté jablečné lívance
Příprava: 15 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Tento recept nevyužívá klasické droždí, ale droždí v prášku. Těsto je mnohem snazší na přípravu a lívance vám nádherně vykynou a rozplynou se na jazyku.

Co budeme potřebovat

  1. 2 střední jablka
  2. vejce
  3. 4 lžíce řeckého jogurtu
  4. 180 ml mléka
  5. lžička vanilkového extraktu
  6. 1 lžíce oleje
  7. 140 g hladké mouky
  8. lžička sušeného droždí
  9. špetka soli

Postup

  1. V míse smícháme mouku, sušené droždí a sůl.
  2. Ve druhé míse vyšleháme vejce s jogurtem, vlažným mlékem, olejem a extraktem z vanilky.
  3. Těsto musí mít hladkou strukturu.
  4. Poté smícháme obě mísy dohromady.
  5. Těsto pořádně propracujeme, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo.
  6. Mezitím omyjeme jablka, zbavíme je jadřinců a nahrubo nastrouháme.
  7. Nastrouhaná jablka opatrně vmícháme do těsta.
  8. Na pánvi si zahřejeme olej.
  9. Lívance smažíme na střední teplotě dokud nejsou z obou stran hnědé.
  10. Ihned podáváme, dokud jsou lívance teplé.
Lívancová hora s jablečnou omáčkou a javorovým sirupem.
Zdroj: lecremedelacrumb.com

Chutney se dá použít i jako doplňková omáčka s masu. Vyzkoušejte tyto recepty na hovězí roštěnou a přidejte domácí chutney. Nebudete se stačit divit!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.