Nákyp z rýže s jablky a rozinkami

Nákyp z rýže s jablky a rozinkami
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 1

Pokud máte rádi štrúdl, tato verze rýžového nákypu je pro vás jasnou volbou.

INGREDIENCE

  • 150 g rýže
  • 800 ml mléka
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g másla
  • 4 vejce
  • jablka
  • 1 lžička citronové kúry
  • 2 hrsti rozinek
  • skořice

POSTUP

  1. Rýži uvaříme v mléce na kaši.
  2. Vmícháme krupicový cukr.
  3. Troubu předehřejeme na 180°C.
  4. Oddělíme si žloutky od bílků.
  5. Z bílků a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh.
  6. Kaši necháme vychladnout a vmícháme máslo se žloutky.
  7. Přisypeme skořici a citronovou kúru.
  8. Jablka nastrouháme a s rozinkami taktéž vmícháme do kaše.
  9. Opatrně přidáme i sníh z bílků.
  10. Nalijeme do vymazaného pekáčku.
  11. Pečeme dozlatova přibližně 30 minut.
  12. Podáváme.
Nákyp s rozinkami na talíři.
www.dobruchut.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.