Pokud máte rádi štrúdl, tato verze rýžového nákypu je pro vás jasnou volbou.
INGREDIENCE
- 150 g rýže
- 800 ml mléka
- 150 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150 g másla
- 4 vejce
- jablka
- 1 lžička citronové kúry
- 2 hrsti rozinek
- skořice
POSTUP
- Rýži uvaříme v mléce na kaši.
- Vmícháme krupicový cukr.
- Troubu předehřejeme na 180°C.
- Oddělíme si žloutky od bílků.
- Z bílků a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh.
- Kaši necháme vychladnout a vmícháme máslo se žloutky.
- Přisypeme skořici a citronovou kúru.
- Jablka nastrouháme a s rozinkami taktéž vmícháme do kaše.
- Opatrně přidáme i sníh z bílků.
- Nalijeme do vymazaného pekáčku.
- Pečeme dozlatova přibližně 30 minut.
- Podáváme.