Nálev na zavařování třešní

Nálev na zavařování třešní

Suroviny

  • 1 l vody
  • 30 dkg cukru

Postup přípravy

  • Vodu s cukrem si jednoduše svaříme, až se cukr zcela rozpustí.
  • Nálev vlejeme do připravených sklenic s ovocem.

Existují i další skvělé způsoby, jak si třešně uchovat na později. Vyzkoušejte všechny!

1. Konzervování v alkoholu

Budete potřebovat

  • 500 g vypeckovaných třešní
  • 1 dl 50 % alkoholu
  • 350 g cukru

Jak konzervovat

  • Vypeckované třešně zalijte připraveným alkoholem tak, aby ovoce byla zcela zalito – může být vodka, rum či nějaká ovocná pálenka, a smíchejte s cukrem.
  • Naplňte jimi připravené sklenice a skladujte v mrazáku.
Sklenice nakládaných třešní a vedle položená plná láhev Bacardi.
zdroj: thejourneyoftwo.wordpress.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.