Velkou sílu najdeš v sýru. A v brusinkách. Určitě znáte recepty na grilovaný hermelín či camembert s brusinkami, ale jak tato kombinace chutná, když se naloží? Skvěle!
Ingredience
- 300 g čerstvých brusinek
- 1 a 1/2 cukru
- 1 a 1/2 šálku jablečného octa
- 1 tyčinka skořice
- 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
- 1/2 čajové lžičky mletého hřebíčku
- 1/4 čajové lžičky vloček červeného pepře
- 1/4 čajové lžičky kuliček černého pepře
- snítka čerstvého rozmarýnu
- klasický nakládaný hermelín dle našeho receptu
- Brusinky omyjte a zbavte stopek.
- Cukr, jablečný ocet a koření dejte do hrnce, přiveďte k varu a za stálého míchání 3 minuty povařte.
- Koření doporučujeme vložit při vaření vložit do sáčku na koření, aby se vám následně snadněji odstraňovalo.
- Přidejte brusinky a vařte další cca 3 minuty.
- Směs odstavte a nechte vychladnout.
- Chutney lze uchovávat v ledničce po dobu tří týdnů a vychutnávat si ho s klasickým nakládaným hermelínem.