Naložený hermelín s brusinkovým chutney

Naložený hermelín s brusinkovým chutney
Příprava: 15 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 4

Velkou sílu najdeš v sýru. A v brusinkách. Určitě znáte recepty na grilovaný hermelín či camembert s brusinkami, ale jak tato kombinace chutná, když se naloží? Skvěle!

Ingredience

  • 300 g čerstvých brusinek
  • 1 a 1/2 cukru
  • 1 a 1/2 šálku jablečného octa
  • 1 tyčinka skořice
  • 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 čajové lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 čajové lžičky vloček červeného pepře
  • 1/4 čajové lžičky kuliček černého pepře
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • klasický nakládaný hermelín dle našeho receptu
  • Brusinky omyjte a zbavte stopek.
  • Cukr, jablečný ocet a koření dejte do hrnce, přiveďte k varu a za stálého míchání 3 minuty povařte.
  • Koření doporučujeme vložit při vaření vložit do sáčku na koření, aby se vám následně snadněji odstraňovalo.
  • Přidejte brusinky a vařte další cca 3 minuty.  
  • Směs odstavte a nechte vychladnout.
  • Chutney lze uchovávat v ledničce po dobu tří týdnů a vychutnávat si ho s klasickým nakládaným hermelínem.
Hermelín s brusinkami.
zdroj: prettyprudent.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.