Maková náplň do závinu s vůní skořice

Maková náplň do závinu s vůní skořice
Příprava: 15 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 1

Závin je oblíbeným moučníkem, který nejčastěji připravujeme s jablečnou či tvarohovou náplní. Ovšem ten makový rozhodně stojí za to vyzkoušet. Má úžasnou chuť, jemnou konzistenci, na jazýčku se úplně rozplývá.

Ingredience:

  • 250 g mletého máku
  • 250 ml mléka
  • kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • 1 lžička skořice
  • 50 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 30 g rozinek

Postup:

  • Do středně velkého kastrolu dáme máslo, necháme rozpustit a hned přihodíme mák.
  • Pokud neseženete mletý, je nutné jej nejprve umlít na mlýnku pro mák či na kávomlýnku.
  • Mák zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni, dokud není měkký.
  • Chvilku to bude trvat a je nutné mák míchat, aby se nepřichytil.
  • Jakmile je mák měkký, můžete jen odstavit a nechat trochu ochladit.
  • Mezitím si vyndejte středně velkou misku, dejte do ní kůru z citronu, skořici, cukr a rozinky.
  • Vše promícháte, a nakonec přidáte vychladlou makovou směs
  • Znovu důkladně promícháte tak, aby se vše spojilo a mělo to hladkou strukturu.
Super náplň do oblíbeného rakouského štrúdlu.
Zdroj: https://www.pizzanco.com/
Katka Horáková

Autor článku
Katka Horáková

Jmenuji se Katka a práce s texty je nejen mou profesí, ale zároveň celoživotním koníčkem. Je to má vášeň stejně jako kvalitní čokoláda. Mám ráda výzvy a baví mě hrát si se slovy tak, aby byl výsledek dokonalý a přesně podle představ klienta. Mám více než 15 let praxe. Kromě toho moc ráda vařím i peču, vymýšlím recepty a stále zkouším něco nového.

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.