Narozeninový dort Panda

Narozeninový dort Panda

Elegantní černobílý dort potěší všechny milovníky zvířátek. Vanilkové těsto v kombinaci s máslovým krémem, čokoládovou ganache, posypky a fondánem chutná naprosto skvěle. A co teprve jak vypadá!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 a 1/2 šálku krystalového cukru
  • 1 a 3/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 šálku másla pokojové teploty
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 šálku vaječných bílků (asi 3 velké bílky)
  • 3/4 šálku podmáslí pokojové teploty
  • 2 lžičky rostlinného oleje
  • 1/2 šálku čokoládové ganache (volitelně na náplň – jednoduše zahřejete stejným dílem čokoládu a smetanu ke šlehání)
  • 1/2 šálku cukrářských posypek (volitelně na náplň)

Na krém:

  • 2 šálky másla, pokojové teploty
  • 8 šálků moučkového cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 lžíce smetany ke šlehání
  • 2 lžičky vanilky

Na ozdobení:

  • bílý fondán
  • černý fondán
  • 1 Oreo sušenka
  • černé gelové potravinářské barvivo
  • pečící papír

Postup

Příprava těsta:

  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Vymažte a vyložte pečícím papírem čtyři 15 cm kulaté dortové formy
  • Smíchejte všechny suché ingredience na těsto (mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl) ve stolním mixéru s lopatkovým nástavcem, dokud se zcela nespojí.
  • Do suché směsi pomalu při nízké rychlosti vmíchejte kousky másla.
  • Pokračujte v míchání, dokud ve směsi nezůstanou žádné kousky másla.
  • V samostatné misce smíchejte všechny mokré ingredience (vanilkový extrakt, bílky, podmáslí a rostlinný olej) a promíchejte.
  • Za stálého míchání na nízké rychlosti 1/3 tekutých ingrediencí do směsi máslové směsi.
  • Míchejte, dokud se vše zcela nezapracuje, podle potřeby seškrábejte stěny mísy.
  • Vmíchejte zbývající mokré ingredience ve dvou částech při středně vysoké rychlosti až do úplného zapracování.
  • Rovnoměrně rozdělte těsto mezi připravené dortové formy.
  • Pečte 25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutí do středu korpusu nevyjde čistá.
  • Nechte 10 minut vychladnout, poté přejeďte stěrkou po obvodu formy, abyste oddělili korpus od formy.
  • Umístěte korpusy na mřížku a nechte je zcela vychladnout.
  • Po úplném vychladnutí vložte korpusy do mrazáku.

Příprava polevy:

  • Máslo šlehejte na vysokou rychlost po dobu 30 sekund pomocí lopatkového nástavce, dokud nebude hladké.
  • Pomalu přidávejte moučkový cukr (po 1 šálku).
  • Po lžíci do směsi přidávejte také smetanu.
  • Nakonec přidejte vanilku a sůl a šlehejte na středně nízkém stupni, dokud se ingredience zcela nezapracují a nedosáhnete požadované konzistence.
  • Pokud je poleva příliš hustá, přidejte smetanu.
  • Pokud je poleva příliš řídká, přidejte více moučkového cukru.

Příprava dortu:

  • Rozválejte bílý a černý fondán na tloušťku cca 0,5 cm.
  • Vystřihněte dva kusy ve tvaru avokáda na okolí očí pandy a poté vyřízněte čtyři kruhy (2 bílé a 2 o něco menší černé) na oči pandy.
  • Z Orea vyjměte náplň.
  • Použijte dva bílé fondánové kruhy jako vnitřní část uší a připevněte je k Oreo pomocí malého kousku máslového krému.
  • Připravte si i dva větší kruhy a 6 maličkých na bílé končetiny pandy.
  • Vezměte 1 šálek připraveného vanilkového krému a přidejte 1/4 šálku kakaového prášku a lžičku smetany ke šlehání.
  • Přidejte několik kapek černého gelového potravinářského barviva a míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Vložte do krém do sáčku a uřízněte konec tak, aby byl otvor cca 2,5 cm velký.
  • Připravený fondán položte na pečicí papír, aby ztuhl.
  • Vyndejte z mrazáku korpusy.
  • Každou korpus potřete máslovým krémem, přidejte ganache a posypte posypky.
  • Opakujte se všemi korpusy a vršek potřete tenkou vrstvou máslového krému.
  • Dort zmrazte na 5 minut, aby krém ztuhl, a poté na dort naneste zbylý máslový krém.
  • Uhlaďte pomocí špachtle.
  • Nyní dort ozdobte odloženými fondánovými prvky a dodělejte pomocí černého krému v sáčku horní končetiny, ocas a část dolních končetin, na které připevněte bílé kroužky fondánu, které jste si připravili předtím.
  • Užijte si to!
Vanilkový panda dort máslovým krémem, čokoládovou ganache, posypky a fondánem na talíři.
www.chelsweets.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.