Nátěrka s řapíkatým celerem

Nátěrka s řapíkatým celerem

U této šunkové pomazánky máte možnost univerzálního využití. Je to super náplň do sendvičů, ale chutná i na rohlíku, housce, kaiserce nebo čerstvém chlebu.

Skvěle se hodí pro rychlé a snadné občerstvení, ať už chystáte předkrmy na svatební hostinu, pro oslavu narození miminka nebo jen pochoutku na posezení s rodinou či přáteli.

Ingredience:

  • 600 g šunky
  • 1 vejce natvrdo
  • 1/2 cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 sterilovanou okurku
  • 3/4 hrnku majonézy
  • 1 lžíci dijonské hořčice
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti

Postup:

  • Šunku rozkrájíme na stejně velké kostky.
  • Vejce, cibuli, celer i okurku nakrájíme na kostičky.
  • Všechny suroviny bez majonézy a hořčice dáme do nádoby mixéru a pulzním tlačítkem asi 15krát zapneme na střední stupeň.
  • Sundáme nádobu, postavíme na stůl a přidáme hořčici s majonézou.
  • Pečlivě zamícháme, aby vznikla hladká směs.
  • Poté přendáme do mísy a dáme vychladit do lednice, ideálně do druhého dne.
  • Poté servírujeme tak, jak nám bude nejvíce vyhovovat, například na čerstvé bagetě, chlebu nebo i na sušenkách.
  • V chladničce vydrží až 4 dny. Pokud ji nespotřebujeme, můžeme si ji klidně zmrazit na později.
Pomazánka z šunky na chléb a pečivo.
Zdroj: https://makeyourmeals.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.