Nátěrka ze sladkých brambor

Nátěrka ze sladkých brambor

Batáty jsou často zatracovány, přesto jsou velkou pochoutkou a pokrmy s nimi mají zcela specifickou a nezaměnitelnou chuť. Mezi našimi pomazánkami tak rozhodně nesmí chybět ani tato varianta.

Ingredience:

  • 280 g sladkých brambor (batáty)
  • 1 středně velká mrkev
  • 1 cibule
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 polévková lžíce pasty tahini
  • 1/4 lžičky kari koření
  • 1/4 lžičky mletého kmínu

Postup:

  • Brambory omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a ve slupce uvaříme do měkka, zhruba 30 minut.
  • Zatímco se budou brambory vařit, očistíme mrkev i cibuli a nakrájíme na drobné kousky.
  • Mrkev s cibulí dáme do menšího hrnce, přilijeme 1/2 hrnku vody a dáme vařit, aby bylo obojí měkké. Trvá to asi 8 minut.
  • Jakmile jsou brambory měkké, přecedíme je, necháme vychladnout a poté je oloupeme.
  • Sladké brambory přendáme do nádoby mixéru či kuchyňského robota, přidáme pastu tahini, kari koření, mletý kmín a rozmixujeme vše na pyré.
  • Mrkev s cibulí necháme okapat na cedníku, poté přihodíme k bramborám a mixujeme tak dlouho, až bude směs dokonale hladká.
  • Servírujeme nejlépe s krekry, ale skvěle se hodí i slané chipsy či křupavá kaiserka.
Pomazánka se sladkými bramborami a mrkví.
Zdroj: https://www.food.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.