Konzervované okurky

Konzervované okurky
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Pokud máte k dispozici zavařovací hrnec, jednoduše si okurky zakonzervujte podle našeho návodu.

Budete potřebovat

  • okurky
  • nálev
  • mrkev, petržel, cibuli, kopr
  • zavařovací sklenice
  • zavařovací hrnec s teploměrem

Postup přípravy

  • Nejdříve si připravte okurky – vsypte je do velké nádoby s vodou a jednu po druhé očistěte.
  • Všechny zavařovací sklenice řádně sterilizujte.
  • Očistěte si i mrkev, petržel a cibuli a zeleninu nakrájejte na kolečka, cibuli na osminky.
  • Okurky začněte skládat do sklenic tak, aby se jich tam vešlo co nejvíc a daly se ze sklenice jednoduše vytáhnout.
  • Do sklenic přidejte i nakrájenou zeleninu s koprem – do každé sklenice 2-3 kolečka mrkve, petržele, osminku cibule a snítku kopru.
  • Zalijte nálevem a pořádně zavíčkujte.
  • Sterilujte po dobu 20 minut na 85°C.
  • Necháme vychladnout a uskladníme do sklepa či špajzu.
Nakládané okurky a papričky v zavařovacích sklenicích.
zdroj: thebossykitchen.com

Vyzkoušejte také našich 5 skvělých receptů na nakládané fazole. Proč je kupovat, když si je můžete udělat sami a lepší?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.